Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Predsjednik Đukanović: Planinski centar Štedim simbol razvoja Rožaja

Predsjednik Đukanović: Planinski centar Štedim simbol razvoja Rožaja
Datum objave: 26.08.2020 08:35 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović obišli su danas planinski centar Štedim na planini Hajli, koja predstavlja simbol budućeg ekonomskog razvoja opštine i tog kraja. 

Đukanović smatra da je dobra perspektiva očigledna i raduje se, jer je vidio intenzivne radove koji će u kratkoj budućnosti dovesti do realizacije izgradnje planinskog centra.

“Do završetka ovog projekta, do otvaranja značajnog broja radnih mjesta i do utiranja jedne perspektive nove turističke djelatnosti u ovom kraju, i nove šanse ekonomskog i društvenog razvoja. Rožaje je oduvijek bilo prepoznato kao važan industrijski i trgovinski centar u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

UJR

On je istakao da smo sada, ipak, u nekoj novoj etapi, gdje je država Crna Gora smogla snage da značajnije uloži u infrastrukturu sjevera i da otvori perspektivu boljeg korišćenja razvojnih resursa na sjeveru države.

“U tom kontekstu je i pokrenut ovaj projekat sa osloncem na efekte koje proizvodi gradnja autoputa, sa osloncem na efekte koje, takođe, proizvodi Vlada koristeći svoj kapitalni budžet za razvoj ove opštine i razvoj sjevera u cjelini. U ovom trenutku, država Crna Gora preko Uprave javnih radova ima potpisanih oko 23 miliona ugovora za realizaciju projekata samo u ovoj opštini, a o sjeveru i da ne govorim – rekao bih da je oko 70 odsto kapitalnog budžeta države namijenjeno ulaganju u sjeverne opštine”, smatra predsjednik.

Prema njegovim riječima, očigledno je da je već završena putna infrastruktura do ove planine, radi se na hidro i na elektro infrastrukturi, takođe, već je počela isporuka prve žičare na Hajli.

UJR

“Tako da sam potpuno siguran da nijesmo daleko od trenutka kada će domaći i strani privatni investitori krenuti, kao i u Kolašinu, sa inicijativom za gradnju novih hotela, ugostiteljskih i drugih objekata koji će upotpuniti i obogatiti ekonomiju ovog kraja. Pored ovog projekta, kojeg zaista doživljavam kao simbol nove ekonomske budućnosti Rožaja, saznao sam o naporima koje i lokalna uprava zajedno sa državom Crnom Gorom ulaže na infrastrukturnom i ukupnom razvoju opštine”, ističe predsjednik Crne Gore.

Kako je istakao, danas su Rožajama u toku razne investicije – od obaloutvrde rijeke Ibra, preko gradnje nove sportske hale koja će dominantno opsluživati potrebe ovdašnje Gimnazije i Srednje stručne škole, ali i svih ljudi i svih sportskih klubova u Rožajama, gradnje novog vrtića i gradske pijace, pripreme za početak gradnje osnovne škole za koju su već obezbijeđena sredstva, samo se čeka rješavanje imovinsko pravnih pitanja, ozbiljnih radova na vodovodnoj i drugoj infrastrukturi…

Direktor Nuhodžić upoznao je ovom prilikom predsjednika Đukanovića sa trenutnim statusom radova na Hajli, a organizovana je i prezentacija šestosjedne žičare, ski staza i ugostiteljsko-servisnog objekta.

UPRAVA JAVNIH RADOVA