Мања слова Већа слова РСС

Питајте Управу

>

Директор УЈР са руководством Пријестонице, ФСЦГ и извођача радова о изградњи стадиона на Цетињу

Директор УЈР са руководством Пријестонице, ФСЦГ и извођача радова о изградњи стадиона на Цетињу
Датум објаве: 28.04.2021 16:00 | Аутор: Управа јавних радова

Испис Штампај страницу


Директор Управе јавних радова, мр Боро Лучић, одржао је данас састанак са градоначелником Пријестонице Цетиње, Александром Кашћеланом, и представницима Фудбалског савеза Црне Горе, извођача радова и стручног надзора у пројекту изградње фудбалског стадиона на Цетињу, током којег је разговарано о његовој реализацији. 

Током састанка госп. Yyвес Де Цоцкер, директор продаје компаније "ГрассМаx Сyстемс" из Белгије, одржао је презентацију новог система травнатих подлога које се користе на већини стадиона на којима се игра Лига шампиона, као и утакмице свјетског шампионата у фудбалу, које ће се играти сљедеће године у Катару. Ријеч је о мјешавини хибридне и природне траве, коју је ФИФА сертификовала као природну траву, а чија је издржљивост и вијек трајања и до пет пута дужа у односу на природну траву.

УЈР

Са презентације новог система травнатих подлога: г-дин Yyвес Де Цоцкер

Саговорници су изнијели предлоге и сугестије у циљу примјене техничких рјешења, која ће омогућити да стадион испуњава УЕФА критеријуме.

Нови фудбалски стадион на Цетињу је један од највећих спортских инфраструктурних пројеката у Црној Гори, укупне вриједности 8,8 милиона еура. 

Стадион ће имати капацитет 5.192 мјеста. Пројектом је предвиђено да на источној трибини буду 2.103 мјеста и 98 у ложама, док је капацитет западне трибине 2.129 гледалаца и 145 у ложама. Сјеверни дио стадиона располагаће са 717 мјеста, а јужни приземни дио опредијељен је за комерцијалне садржаје, оријентисане према приступном тргу.

Састанку, организованом у просторијама Управе јавних радова, поред господина Yyвеса Де Цоцкера, присуствовали су генерални секретар ФСЦГ Момир Ђурђевац са сарадницима, директор грађевинског предузећа “Ерланг” Радоман Павлићевић и директор предузећа за стручни надзор "Урби.про", Душан Џудовић.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА