Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Direktor UJR sa rukovodstvom Prijestonice, FSCG i izvođača radova o izgradnji stadiona na Cetinju

Direktor UJR sa rukovodstvom Prijestonice, FSCG i izvođača radova o izgradnji stadiona na Cetinju
Datum objave: 28.04.2021 16:00 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave javnih radova, mr Boro Lučić, održao je danas sastanak sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje, Aleksandrom Kašćelanom, i predstavnicima Fudbalskog saveza Crne Gore, izvođača radova i stručnog nadzora u projektu izgradnje fudbalskog stadiona na Cetinju, tokom kojeg je razgovarano o njegovoj realizaciji. 

Tokom sastanka gosp. Yyves De Cocker, direktor prodaje kompanije "GrassMax Systems" iz Belgije, održao je prezentaciju novog sistema travnatih podloga koje se koriste na većini stadiona na kojima se igra Liga šampiona, kao i utakmice svjetskog šampionata u fudbalu, koje će se igrati sljedeće godine u Kataru. Riječ je o mješavini hibridne i prirodne trave, koju je FIFA sertifikovala kao prirodnu travu, a čija je izdržljivost i vijek trajanja i do pet puta duža u odnosu na prirodnu travu.

UJR

Sa prezentacije novog sistema travnatih podloga: g-din Yyves De Cocker

Sagovornici su iznijeli predloge i sugestije u cilju primjene tehničkih rješenja, koja će omogućiti da stadion ispunjava UEFA kriterijume.

Novi fudbalski stadion na Cetinju je jedan od najvećih sportskih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, ukupne vrijednosti 8,8 miliona eura. 

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta. Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orijentisane prema pristupnom trgu.

Sastanku, organizovanom u prostorijama Uprave javnih radova, pored gospodina Yyvesa De Cockera, prisustvovali su generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac sa saradnicima, direktor građevinskog preduzeća “Erlang” Radoman Pavlićević i direktor preduzeća za stručni nadzor "Urbi.pro", Dušan Džudović.

UPRAVA JAVNIH RADOVA